[vcex_heading text=”Kami kongsikan info untuk mendapat pengalaman yang terbaik semasa atau sebelum mengerjakan Haji / Umrah.” icon=”fa fa-angle-double-right” icon_position=”right” font_family=”Source Sans Pro” font_weight=”300″ text_align=”left” color=”#ffffff” font_size=”d:17px|pp:14px” link=”url:%2Fcategory%2Fberita-blog-mkm%2F|||” icon_color=”#ffffff”]
[vcex_heading text=”Ketahui lebih lanjut mengenai pakej-pakej Haji, Umrah & Pelancongan yang kami sediakan” link_local_scroll=”true” icon=”fa fa-angle-double-right” icon_position=”right” font_family=”Source Sans Pro” font_weight=”300″ text_align=”left” color=”#ffffff” font_size=”d:17px|pp:14px” link=”url:%2F%23umrah-mkm|||” icon_color=”#ffffff”]
[vcex_heading text=”Lihat testimoni pelanggan kami sepanjang proses dan pengalaman bersama MKM dalam sesi Umrah atau Haji” link_local_scroll=”true” icon=”fa fa-angle-double-right” icon_position=”right” font_family=”Source Sans Pro” font_weight=”300″ text_align=”left” color=”#ffffff” font_size=”d:17px|pp:14px” link=”url:%2F%23testimonial-haji|||” icon_color=”#ffffff”]
[vcex_heading text=”Umrah – Pakej Umrah MKM TRAVEL 2023/24M” tag=”h1″ icon_type=”linecons” font_weight=”bold” text_align=”left” color=”#e700a3″ font_size=”30px” icon_color=”#e700a3″ css=”.vc_custom_1686631646172{margin-bottom: 10px !important;}” letter_spacing=”-1px” el_class=”heading_big_shadow” line_height=”30px”][vcex_divider color=”#018fff” width=”100px” align=”left” height=”3px” margin=”top:20px|bottom:20px”]

Kami menawarkan perkhidmatan umrah, Ground Arrangement di tanah suci, upah haji, tempahan tiket penerbangan  dan juga hotel. Pakej umrah VIP dan umrah “Customise” juga ditawarkan kepada jemaah yang mempunyai keinginan atau keperluan khusus.

[vcex_image_flexslider image_ids=”6212,6211,6214,6215,6213,6216,6197,6217,6196,6221″]
[vcex_bullets icon_linecons=”vc_li vc_li-like” font_weight=”bold” icon_type=”linecons” icon_color=”#1e73be” font_size=”15px” color=”#000000″]
  • Harga Bermula RM7,990 sahaja  bagi memenuhi keperluan anda untuk terbang ke sana dengan harga berpatutan.
  • Hotel 5 bintang di Menara Jam (Pullman Zam-Zam@setaraf) berhadapan dataran Masjidil Haram (50 meter).(Tertakluk kepada pakej)
  • Hotel 3 bintang di Mira Ajyad@setaraf (300 meter) ke dataran Masjidil Haram.(Tertakluk kepada pakej)
  • Hotel Emaar Elite@setaraf di Madinah (100 meter) ke dataran Masjid Nabawi.
  • Dibimbing oleh mutawwif berpengalaman dan bertanggungjawab menjaga kebajikan.
  • Perlindungan Cashless Medical Card.
  • Set Kelengkapan Umrah.
  • Pengangkutan Bas Berhawa Dingin dan amat selesa untuk jemaah.
[/vcex_bullets][vcex_multi_buttons buttons=”%5B%7B%22text%22%3A%22Baca%20Maklumat%20Lanjut%20%C2%BB%22%2C%22link%22%3A%22url%3A%252Fumrah%252F%7C%7C%7C%22%2C%22css_animation%22%3A%22none%22%2C%22local_scroll%22%3A%22false%22%2C%22style%22%3A%22flat%22%7D%2C%7B%22text%22%3A%22Wasap%20Wakil%20Jualan%20%C2%BB%22%2C%22link%22%3A%22url%3Ahttp%253A%252F%252Fwa.me%252F60146666671%7C%7Ctarget%3A%2520_blank%7C%22%2C%22css_animation%22%3A%22none%22%2C%22local_scroll%22%3A%22false%22%2C%22style%22%3A%22flat%22%2C%22custom_color%22%3A%22%2300cc67%22%2C%22custom_color_hover%22%3A%22%23008c5d%22%7D%5D” align=”left” small_screen_full_width=”true” spacing=”30px” border_radius=”50px” padding=”top:12px|right:30px|bottom:12px|left:30px”]
[vcex_heading text=”Umrah – Pilihan Pakej” tag=”h1″ icon_type=”linecons” font_weight=”bold” text_align=”left” color=”#e700a3″ font_size=”30px” icon_color=”#e700a3″ css=”.vc_custom_1686623812974{margin-bottom: 10px !important;}” letter_spacing=”-1px” line_height=”30px”][vcex_divider color=”#018fff” width=”100px” align=”left” height=”3px” margin=”top:20px|bottom:20px”]

“Lawatlah Tanah Suci dengan Pakej Umrah yang Berpatutan dan Terbaik dari kami! Daftarlah sekarang dan sertailah kami menuju pengalaman umrah terbaik di dalam hidup anda!”

[vcex_heading text=”Haji – Pakej Haji Murah, Dekat dan Selesa!” tag=”h1″ icon_type=”linecons” font_family=”Source Sans Pro” font_weight=”bold” text_align=”left” color=”#e700a3″ font_size=”30px” icon_color=”#e700a3″ css=”.vc_custom_1551167102284{margin-bottom: 10px !important;}” letter_spacing=”-1px” line_height=”30px”][vcex_divider color=”#018fff” width=”100px” align=”left” height=”3px” margin=”top:20px|bottom:20px”]

Bertahun dah tunggu giliran tak sampai-sampai lagi? Buat rayuan pun asyik tak lulus. Nak pergi dengan pakej swasta, takut mahal sangat lah pulak. Kalau boleh, nak la ikut cara Nabi buat haji, pergi haji mungkin seumur hidup sekali je kan, mesti la nak dapat haji yang terbaik terus, haji mabrur, boleh masuk Syurga.

[vcex_image lightbox=”true” align=”center” width=”100%” img_size=”full” overlay_style=”” image_id=”2002″ el_class=”boxshadow” lightbox_url=”https://www.youtube.com/watch?v=8e4QX_4QP20″ img_hover_style=”opacity”]
[vcex_bullets icon_linecons=”vc_li vc_li-like” font_weight=”bold” icon_type=”linecons” icon_color=”#1e73be” font_size=”15px” color=”#000000″]
  • Pelbagai pilihan pakej bermula daripada RM36,500 sahaja!
  • Dibimbing step-by-step untuk ikut manasik Haji Nabi, Hari Tarwiyah (8 Zulhijjah) bermalam di Mina, 9 Zulhijjah bermalam di Muzdalifah.
  • Yang paling best, waktu Mabit di Mina (10-13 Zulhijjah), ada pilihan hotel dekat je dengan tempat melontar. Nak buang air besar pun tak payah tunggu 😄
  • Tak perlu tunggu giliran lama sangat, kami usahakan untuk bantu pergi Haji tahun ni juga!
[/vcex_bullets][vcex_multi_buttons buttons=”%5B%7B%22text%22%3A%22Baca%20Maklumat%20Lanjut%20%C2%BB%22%2C%22link%22%3A%22url%3A%252Fhaji%252F%7C%7C%7C%22%2C%22css_animation%22%3A%22none%22%2C%22local_scroll%22%3A%22false%22%2C%22style%22%3A%22flat%22%7D%2C%7B%22text%22%3A%22Wasap%20Wakil%20Jualan%20%C2%BB%22%2C%22link%22%3A%22url%3Ahttps%253A%252F%252Finfohajimkm.wasap.my%252F%7C%7Ctarget%3A%2520_blank%7C%22%2C%22css_animation%22%3A%22none%22%2C%22local_scroll%22%3A%22false%22%2C%22style%22%3A%22flat%22%2C%22custom_color%22%3A%22%2300cc67%22%2C%22custom_color_hover%22%3A%22%23009e49%22%7D%5D” align=”left” small_screen_full_width=”true” spacing=”30px” border_radius=”50px” padding=”top:12px|right:30px|bottom:12px|left:30px”]
[vcex_heading text=”LET’S CUTI! – Pakej Pelancongan Muslim” tag=”h1″ icon_type=”linecons” font_family=”Source Sans Pro” font_weight=”bold” text_align=”left” color=”#e700a3″ font_size=”30px” icon_color=”#e700a3″ css=”.vc_custom_1551167115609{margin-bottom: 10px !important;}” letter_spacing=”-1px” line_height=”30px”][vcex_divider color=”#018fff” width=”100px” align=”left” height=”3px” margin=”top:20px|bottom:20px”]

Waktu & tempat solat terjaga, serta menu makanan yang menepati citarasa Malaysia! No tourist trap! Pelancong tidak akan di paksa mendengar ceramah jualan! Kami berpengalaman luas dalam menguruskan Jemaah Umrah & Haji, jadi kami memahami keperluan pelancong Muslim! Kami berdaftar dan memiliki lesen penuh Kementerian Pelancongan!

[vcex_spacing size=”135px”][vcex_shortcode el_class=”slider_review”][rev_slider alias=”Testi Travel”][/vcex_shortcode][vcex_multi_buttons buttons=”%5B%7B%22text%22%3A%22Lihat%20Pakej%20Eksklusif%20MKM%20%C2%BB%22%2C%22link%22%3A%22url%3A%252Fpelancongan%252F%7C%7C%7C%22%2C%22css_animation%22%3A%22none%22%2C%22local_scroll%22%3A%22false%22%2C%22style%22%3A%22flat%22%7D%5D” small_screen_full_width=”true” border_radius=”50px” padding=”top:10px|right:35px|bottom:10px|left:35px” font_size=”17px” font_weight=”bold” el_class=”button_travel_mobile”]
[vcex_heading text=”Tentang syarikat MKM” tag=”h1″ icon_type=”linecons” font_family=”Source Sans Pro” font_weight=”bold” text_align=”left” color=”#e700a3″ font_size=”d:20px|pp:17px” css=”.vc_custom_1551009435823{margin-bottom: 10px !important;}” color_hover=”#0066bf” link=”url:%2Fmaklumat-syarikat%2F|||”][vcex_divider color=”#018fff” width=”100px” align=”left” height=”3px” margin=”top:20px|bottom:20px”]

Visi MKM adalah untuk menjadi sebuah syarikat agensi pelancongan yang bereputasi tinggi dan dipercayai hingga ke peringkat antarabangsa.

Misi MKM adalah untuk sentiasa berkhidmat kepada pelanggan dengan jujur dan amanah serta profesional. Kami sentiasa berusaha untuk mencapai matlamat & aspirasi syarikat serta berharap prestasi dan pencapaian kami akan memenuhi objektif-objektif berikut;

[vcex_spacing][vcex_bullets font_weight=”semibold” font_family=”Open Sans” color=”#6d6d6d” font_size=”13px”]
  • Penginapan yang terbaik.
  • Perjalanan yang lancar.
  • Pengurusan yang cekap.
  • Harga berpatutan.
  • Kecekapan (Perkhidmatan Profesional).
  • Fleksibiliti (Pilihan kepada pelanggan).
  • Altenatif (Memberi altenatif yang sesuai mengikut citarasa pelanggan).
[/vcex_bullets]
[vcex_spacing size=”40px” visibility=”visible-phone”][vcex_heading text=”Berita & Blog MKM” tag=”h1″ icon_type=”linecons” font_family=”Source Sans Pro” font_weight=”bold” text_align=”left” color=”#e700a3″ font_size=”d:20px|pp:17px” css=”.vc_custom_1551008566361{margin-bottom: 10px !important;}” color_hover=”#0066bf” link=”url:%2Fberita-blog-mkm%2F|||”][vcex_divider color=”#018fff” width=”100px” align=”left” height=”3px” margin=”top:20px|bottom:20px”]

Perkongsian kami mengenai Haji, Umrah dan segala tips serta pengalaman pelancongan bersama MKM. Subscribe emel anda & ikuti tulisan MKM Travel untuk mendapatkan update terkini terus ke email anda.

[vcex_post_type_grid columns=”2″ equal_heights_grid=”true” posts_per_page=”2″ featured_video=”false” img_crop=”center-top” show_categories=”true” show_first_category_only=”true” excerpt_length=”14″ read_more=”false” content_alignment=”left” img_size=”wpex_custom” img_width=”350px” img_height=”200px” img_hover_style=”opacity” content_heading_color=”#0066bf” content_heading_size=”16px” content_heading_margin=”top:5px|bottom:15px” content_heading_weight=”bold” date_color=”#d1d1d1″ date_font_size=”13px” categories_font_size=”12px” categories_color=”#ff3a82″ content_font_size=”13px” content_color=”#707070″ classes=”berita_mkm fullwidth_wrapper” categories_taxonomy=”category” content_css=”.vc_custom_1551014666617{border-top-width: 0px !important;border-right-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;border-left-width: 0px !important;padding-top: 30px !important;padding-right: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;padding-left: 30px !important;border-left-color: #ffffff !important;border-left-style: initial !important;border-right-color: #ffffff !important;border-right-style: initial !important;border-top-color: #ffffff !important;border-top-style: initial !important;border-bottom-color: #ffffff !important;border-bottom-style: initial !important;}” entry_css=”.vc_custom_1551014666618{padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 20px !important;border-radius: 10px !important;}” columns_responsive_settings=”pl:2|pp:1″]