fbpx
skip to Main Content
Selamat datang ke laman web rasmi MKM Ticketing, Travel & Tours | "Butik Travel Paling Best!" | Talian Hotline MKM : 603-7831 3740

30 Minit Memahami
Perjalanan Haji Nabi SAW

Daftar dan pilih sesi taklimat Haji...

Taklimat diadakan setiap hari di ibu pejabat MKM (Shah Alam, Selangor)

[]
1 Step 1
Nama Penuh
No. Telefon
No. Kad Pengenalan
Tarikh Taklimat
date_range
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Perjalanan lebih bermakna

MELAYARI
SUNNAH NABI

dalam kesempurnaan ibadah Haji.

Perjalanan lebih bermakna

MELAYARI
SUNNAH NABI

dalam kesempurnaan ibadah Haji.

DIBIMBING STEP-BY-STEP

Bimbingan penuh oleh asatizah dan mutawwif untuk mengikuti Sunnah-sunnah Nabi dalam setiap perincian perjalanan Haji, termasuk waktu dan lokasi mustajab berdoa.

DIBIMBING STEP-BY-STEP

Bimbingan penuh oleh asatizah dan mutawwif untuk mengikuti Sunnah-sunnah Nabi dalam setiap perincian perjalanan Haji, termasuk waktu dan lokasi mustajab berdoa.

PENGALAMAN HARI TARWIYAH
& BERMALAM DI MUZDALIFAH

Antara elemen Sunnah dalam rangka mendapatkan Haji Mabrur, yang sukar untuk dipraktikkan zaman ini, di mana kebanyakan orang meninggalkannya.

KHUTBAH ARAFAH

Khutbah yang sarat dengan peringatan daripada Al-Quran & As-Sunnah menggetarkan hati para jemaah Haji sehingga bercucuran air mata menadah tangan mengharapkan keampunan Ilahi.

KHUTBAH ARAFAH

Khutbah yang sarat dengan peringatan daripada Al-Quran & As-Sunnah menggetarkan hati para jemaah Haji sehingga bercucuran air mata menadah tangan mengharapkan keampunan Ilahi.

KULIAH &
BIMBINGAN BERTERUSAN

Jemaah Haji MKM tidak dibiarkan kosong tanpa sentuhan kerohanian. Kuliah bersiri dan bersilibus disusun secara berterusan selama 40 hari perjalanan Haji bersama MKM.

ZIARAH LUAR & DALAM

Lawatan sekitar Mekah & Madinah termasuk Hudaibiyah dan Muzium Sirah Nabawi / Muzium Nama Allah. Lawatan tambahan lain disediakan secara pilihan.

MAKANAN FULLBOARD

Makanan Asia 3x sehari di Mekah & Madinah serta minuman panas & sejuk.

SAGUHATI

Termasuk dengan set bagasi pakaian, beg sandang, beg bimbit, buku panduan haji, kain ihram / telekung mini wanita, sejadah, botol wuduk dan lain-lain.

Daftar dan pilih sesi taklimat Haji...

Taklimat diadakan setiap hari di ibu pejabat MKM (Shah Alam, Selangor)

[]
1 Step 1
Nama Penuh
No. Telefon
No. Kad Pengenalan
Tarikh Taklimat
date_range
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Haji - Pakej Haji Murah, Dekat dan Selesa!

Nak pergi dengan pakej swasta, takut mahal sangat lah pulak. Kalau boleh, nak la ikut cara Nabi buat haji, pergi haji mungkin seumur hidup sekali je kan, mesti la nak dapat haji yang terbaik terus, haji mabrur, boleh masuk Syurga.

Video Haji MKM
  • Pelbagai pilihan pakej bermula daripada RM36,500 sahaja!
  • Dibimbing step-by-step untuk ikut manasik Haji Nabi, Hari Tarwiyah (8 Zulhijjah) bermalam di Mina, 9 Zulhijjah bermalam di Muzdalifah.
  • Yang paling best, waktu Mabit di Mina (10-13 Zulhijjah), ada pilihan hotel dekat je dengan tempat melontar. Nak buang air besar pun tak payah tunggu 😄
  • Tak perlu tunggu giliran lama sangat, kami usahakan untuk bantu pergi Haji tahun ni juga!

Talian Hotline MKM:
+603-7831 3740


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages


Copyright © MKM Ticketing Travel & Tours Sdn Bhd. All Rights Reserved. | "Butik Travel Paling Best!". fidodesign.net - Malaysia Freelance Web Designer

Back To Top